vrijdag 13 januari 2012

Eenmaal andermaal en Oranjemarkt


Op 21 april zitten we met het moment van de lentefair al dicht in de buurt van Nederland's mooie feest Koninginnedag. Met een beteje geluk is de straat zelfs al versierd met vlaggetjes. Dat feest kunnen we natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan dus staat de rommelmarkt op deze lentefair volledig in het teken van ORANJE! In de rommelmarktkraam zijn op deze dag uitsluitend oranje spullen te koop. Dat kan van alles zijn, van een Suske en Wiske strip tot een oranje servies en van een lamp tot kleding.
Mocht je iets willen bijdragen aan de oranjemarkt dan kun je deze spullen in de week voor de Lentefair afgeven in de aula van school. Ga dus vooral in kasten en op zolder eens op zoek naar die oranje spulletjes die jij niet meer gebruikt maar die nog wel een tweede leven verdienen.

Dit jaar houden we tijdens de Lentefair ook een zogenaamde "Amerikaanse veiling". Dat is een veiling waarbij wordt ingezet met een startbod. De eerstvolgende bieder betaalt alleen de verhoging van het bod dat hij uitbrengt. Voorbeeld: het startbod op een item is 5 euro en dat wordt geboden. U wilt 6 euro bieden. U doet dan 1 euro in 'de pot'. Niemand weet wanneer de veilingmeester zal afslaan. Het kan dus zomaar gebeuren dat u voor 20 cent de eigenaar bent van een mooi stuk speelgoed, een heerlijke taart of het boek dat u altijd al wilde hebben. Bij deze manier van veilen is plezier gegarandeerd! Al onze standhouders doneren een product aan de veiling. Daarmee staan ze dus sowieso al garant voor een prachtige veilingtafel. Heeft u op zolder nog een mooi stuk voor de veiling staan, neem dan even contact met ons op. Voordat de veiling begint staan alle producten uitgestald en kunt u op uw gemak bekijken waar u een bod op zou willen uitbrengen.

1 opmerking:

  1. Oh, Oranje... daar heb ik vorig jaar een heleboel van weggegeven, jammer! Maar wie weet, kom ik nog wat leuks tegen!

    BeantwoordenVerwijderen